Jurnalele lui George Whitefield
-
Categorii
-
ISBN978-606-8895-78-9
-
Disponibilă din01 februarie 2023
-
Număr pagini694
-
Dimensiuni14,7 X 21
-
Tip copertăCartonată, cusută
Cărți din aceleași categorii
Înaintea celor 7 jurnale, există 2 relatări personale ale autorului ce cuprind perioada 1714-1737 și descriu copilăria, convertirea, ordinarea și începutul lucrării sale de predicare, până la momentul în care s-a îmbarcat să meargă pentru prima dată pe continentul American. În urma lor se găsește un jurnal obținut din manuscrisele lui George Whitefield pe care el nu l-a terminat sau publicat vreodată. Acesta cuprinde perioada dintre august 1744 și primăvara anului 1745 și ne arată printre lipsuri și corecturi că timpul, conflictele și trecerea omului din afară nu au putut șubrezi pasiunea pentru Evanghelie din inima acestui om al lui Dumnezeu.
La sfârșitul cărții sunt 2 anexe. Prima este o scurtă relatare din jurnalul unui contemporan, care ne zugrăvește interesul oamenilor din vremea respectivă față de acest evanghelist și mesajul predicat de el. Cea de-a doua este o scrisoare a lui George Whitefield către John Wesley referitoare la harul suveran și gratuit al lui Dumnezeu.
Fie ca Duhul Celui care l-a chemat pe George Whitefield să ridice și în vremea și țara noastră oameni care să trăiască și să moară având Evanghelia Domnului Isus gravată pe suflet și pe buze.
- Introducere
- Prefața lui Whitefield la Ediția din 1756 a Jurnalelor sale
- O scurtă relatare a modului în care a tratat Dumnezeu cu George Whitefield din copilărie până la vremea ordinării sale (1714-1736)
- O relatare ulterioară a modului în care a tratat Dumnezeu cu George Whitefield de la vremea ordinării până la îmbarcarea pentru Georgia (iun 1736 – dec 1737)
- Primul jurnal – Călătoria de la Londra la Savannah în Georgia (decembrie 1737 – mai 1738)
- Al doilea jurnal – De la sosirea sa la Savannah până la întoarcerea sa la Londra (mai 1738 – decembrie 1738)
- Al treilea jurnal – De la sosirea sa la Londra până la plecarea sa de acolo în vederea călătoriei spre Georgia (dec 1738 – iun 1739)
- Al patrulea jurnal – În timpul cât a fost reținut în Anglia din cauza embargoului (iunie 1739 – august 1739)
- Al cincilea jurnal – De la îmbarcarea sa de după embargo și până la sosirea sa la Savannah în Georgia (august 1739 – ianuarie 1740)
- Al șaselea jurnal – De la sosirea sa în Georgia, până câteva zile după revenirea sa acolo de la Philadelphia (ianuarie 1740 – iunie 1740)
- Al șaptelea jurnal – De la cele câteva zile după revenirea sa în Georgia până la sosirea sa la Falmouth pe data de 11 martie 1741
- Un jurnal nepublicat
- Apendice I – George Whitefield vine la Middletown
- Apendice II – O scrisoare adresată domnului preot John Wesley
C. H. Spurgeon, 09 noiembrie 2022, 15:28
Nu există sfârșit al interesului care este atașat de un om precum George Whitefield. Ori de câte ori îi citesc viața și mă întorc la ea, sunt conștient de o trezire distinctă. EL A TRĂIT. Alți oameni par să fie numai pe jumătate vii; dar Whitefield a fost cu totul viață, foc, aripă, forță. Propriul meu model, dacă pot avea un astfel de lucru într-o supunere potrivită față de Domnul meu, este George Whitefield; dar trebuie să merg pe calea slăvită trasată de el cu niște pași inegali.
Florin Moțiu, 14 ianuarie 2023, 10:54
Când voi ajunge în cer, prima persoană din Istoria Bisericii de după perioada apostolică pe care doresc să o întâlnesc va fi George Whitefield. Domnul mi-a atins inima de mulți ani citind despre slujirea și predicarea plină de ungere a acestui om binecuvântat de Dumnezeu. Iar traducerea Jurnalelor lui Whitefield a reprezentat un cadou deosebit primit din partea lui Dumnezeu, la care nu m-aș fi gândit niciodată înainte. Prin truda a 10 luni în traducerea acestor Jurnale, căutând o traducere cât mai fidelă și mai ușor de citit în limba română, am face acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, să-l fac pe Whitefield să vorbească în limba română. Și truda aceasta se va fi meritat din plin și dacă un singur om ar beneficia de o binecuvântare din partea lui Dumnezeu cât de cât asemănătoare cu binecuvântarea de care am avut și continui să am parte eu!
Elisei , 29 iunie 2024, 11:28
Un urmaș exemplar al Domnului Isus Hristos și al Apostolilor consider a fi și George Waterfeld. Am auzit puțin despre George Waterfeld dar cu prilejul de a citi din Jurnalele sale traduse in limba română nu pot să spun cât de mult mă bucur. Reprezintă o mare binecuvântare să pot citi o asemenea carte. Bunul Dumnezeu să răsplătească osteneala tuturora care au tradus asemenea carte!