Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Odihna veșnică a sfinților Richard Baxter

Vignette_coperta__fat_a_

Disponibila

Categorii
ISBN
978-606-8895-49-9
Disponibilă din
26 Mai 2021
Numar pagini
364
Dimensiuni
14,8 x 21
Preț
30.0 RON

Un tratat referitor la starea binecuvântată a sfinţilor în împărtăşirea lor din Dumnezeu în cer

Odihna veșnică a sfinților (1650) a fost multă vreme recunoscută drept una din marile cărți clasice creștine și prin această scriere Richard Baxter este cel mai bine cunoscut. Lucrarea sa originală este alcătuită din opt sute de mii de cuvinte – un exemplu clar al stiloului prolific al lui Baxter – și în ciuda acestui lucru, în timpul vieții sale s-au publicat douăsprezece ediții! Într-o perioadă de boală critică, Baxter a început să scrie despre cer: Cum este cerul? Cine va fi acolo? Cum ne putem pregăti pentru cer? El credea că cerul este o stare a izbăvirii desăvârșite de tot ce este rău, unde creștinii se pot bucura de o unire pură cu Dumnezeu. Baxter ne încurajează să trăim o viață cerească pe pământ zăbovind în gândurile noastre asupra cerului, pregătindu-ne astfel mai bine pentru acel loc. Chiar dacă abilitatea noastră de a înțelege cerul a fost întunecată de Cădere, meditațiile lui Baxter îi pot ajuta pe sfinți să reflecteze mai mult la gloria ce va veni. Ca o carte clasică devoțională, ea poate veni în ajutorul cititorilor pentru a prinde o licărire a cerului și a cum va fi acolo.
I. INTRODUCERE LA LUCRAREA ACEASTA, CU CÂTEVA OBSERVAŢII LEGATE DE NATURA ODIHNEI SFINŢILOR 

II. MARILE PREGĂTIRI LEGATE DE ODIHNA SFINŢILOR

III. EXCELENŢELE ODIHNEI SFINŢILOR

IV. CARACTERUL PERSOANELOR PENTRU CARE E DESTINATĂ ODIHNA ACEASTA 

V. NEFERICIREA CELOR CARE PIERD ODIHNA SFINŢILOR 

VI. NEFERICIREA CELOR CARE, PE LÂNGĂ FAPTUL CĂ PIERD ODIHNA SFINŢILOR, PIERD ŞI PLĂCERILE DIN VREMEA DE ACUM ŞI SUFERĂ CHINURILE IADULUI

VII. NECESITATEA DE A CĂUTA CU STĂRUINŢĂ ODIHNA SFINŢILOR

VIII. CUM SĂ DISCERNEM DREPTUL NOSTRU LA ODIHNA SFINŢILOR 

IX. ÎNDATORIREA POPORULUI LUI DUMNEZEU DE A-I STÂRNI PE ALŢII SĂ CAUTE ODIHNA ACEASTA 

X. NU NE PUTEM AŞTEPTA SĂ GĂSIM PE PĂMÂNTUL ACESTA ODIHNA SFINŢILOR 

XI. IMPORTANŢA DE A TRĂI O VIAŢĂ CEREASCĂ PE PĂMÂNT

XII. DIRECTIVE DESPRE CUM SĂ TRĂIM O VIAŢĂ CEREASCĂ PE PĂMÂNT 

XIII. NATURA CONTEMPLAŢIEI CEREŞTI, ÎMPREUNĂ CU TIMPUL, LOCUL ŞI ATITUDINEA CEA MAI POTRIVITĂ PENTRU ACEASTA

XIV. CE LOC AU ÎN CONTEMPLAŢIA CEREASCĂ MEDITAŢIA, EMOŢIILE, SOLILOCVIILE ŞI RUGĂCIUNEA 

XV. CONTEMPLAŢIA CEREASCĂ ASISTATĂ DE OBIECTE ALE SIMŢURILOR, ŞI APĂRATĂ ÎMPOTRIVA UNEI INIMI TRĂDĂTOARE

XVI. EXEMPLIFICAREA CONTEMPLAŢIEI CEREŞTI, ŞI ÎNCHEIEREA ÎNTREGII LUCRĂRI
Atunci ne vom odihni de toate divizările noastre triste şi de toate certurile necreştine dintre noi. Cu câtă dragoste trăiesc împreună mii de oameni în cer, care au trăit în dezacorduri aici pe pământ! Acolo nu este ceartă, deoarece nu va mai fi nimic din această mândrie, ignoranţă sau vreo altă stricăciune. Nu vor exista comploturi de a întări partida noastră, nici intrigi profunde împotriva fraţilor noştri. Dacă vor exista tristeţe ori ruşine în cer, atunci ne vom întrista şi ne vom ruşina să ne amintim de aceste falimente de pe pământ; aşa cum fraţii lui Iosif au simţit când l-au privit şi şi-au adus aminte de purtarea lor lipsită de bunătate din trecut. Nu e de ajuns ca lumea să fie împotriva noastră, trebuie să mai fim și noi unii împotriva altora? O, fericite zile de persecuţie, care ne-au adus laolaltă în dragoste, pe noi, pe care razele de soare ale libertăţii şi prosperităţii ne fac fărâme din cauza neînţelegerilor dintre noi! O, zi fericită a odihnei sfinţilor în slavă, când, după cum este un singur Dumnezeu, un singur Hristos, un singur Duh, la fel, şi noi vom avea o singură inimă, o singură biserică, o singură însărcinare pentru vecie!
Adauga recenzie