Cookies ne ajuta la livrarea serviciului. Folosind serviciul nostru, consemnati la utilizarea cookies-urilor. Mai multe

Cum să testăm duhurile A.W. Tozer

Disponibila

Categorii
ISBN
978-606-8895-38-3
Disponibilă din
27 Februarie 2020
Numar pagini
27
Dimensiuni
10,3 x 14,6
Carte Audio
Biblioteca Creștină
Preț
2.0 RON

Trăim vremuri în care sufletele oamenilor sunt încercate. Duhul spune lămurit că în vremurile din urmă unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor. Acestea sunt zilele care ne-au ajuns şi nu putem scăpa de ele; noi trebuie să ieşim biruitori în mijlocul lor, căci aceasta este voia lui Dumnezeu cu privire la noi.

Intenţia mea, este să expun aici o metodă prin care putem testa duhurile şi prin care putem cerceta toate lucrurile religioase şi morale care vin la noi sau care ne sunt aduse şi oferite de cineva. Iar în timp ce ne ocupăm de aceste lucruri trebuie să păstrăm în minte faptul că nu toate ciudăţeniile religioase sunt lucrarea lui Satan. Mintea umană este capabilă de o mulţime de nebunii, fără niciun ajutor din partea diavolului. Unele persoane au o reală înclinaţie de a deveni confuzi, şi acestea vor lua iluzia drept realitate ziua-n amiaza mare, cu Biblia deschisă înaintea lor. Petru a avut acest lucru în minte când a scris: "Prea iubitul nostru frate Pavel, după înţelepciunea dată lui, ca şi în toate epistolele lui, când vorbeşte despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înţeles, pe care cei neştiutori şi nestatornici le răstălmăcesc ca şi pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor" (2 Petru 3:15, 16).

Este puţin probabil că apostolii ordinaţi ai confuziei vor citi ceea ce este scris aici sau că vor avea un mare folos dacă ar face-o; însă există mulţi creştini sensibili care au fost conduşi pe o cale greşită, dar care sunt suficient de smeriţi să-şi admită greşelile fiind gata să se întoarcă la Păstorul şi Episcopul sufletelor lor. Ei pot fi salvaţi de pe căile greşite. Mai important decât atât, fără nicio îndoială există un număr mare de persoane care nu au părăsit calea adevărată, dar care doresc o regulă prin care să poată testa orice lucru şi prin care să poată cerceta calitatea învăţăturii creştine şi a experienţei, în timp ce intră în contact cu ele, zi de zi, de a lungul vieţilor lor ocupate. Pentru unii ca aceştia pun aici la dispoziţie un mic secret prin care eu mi-am testat propriile experienţe spirituale şi impulsuri religioase timp de mulţi ani. (A.W. Tozer)
Pe scurt, testul este următorul: această nouă doctrină, acest nou obicei religios, această nouă expunere a adevărului, această nouă experienţă spirituală " cum mi-a afectat atitudinea faţă de, şi,
- relaţia mea cu Dumnezeu,
- cu Hristos,
- cu Sfânta Scriptură,
 - cu sinele,
- cu ceilalţi creştini,
- cu lumea
- cu păcatul.

Prin acest test înşeptit putem să cercetăm orice lucru religios şi să ştim dincolo de orice îndoială dacă este de la Dumnezeu sau nu. După rodul unui copac ştim ce fel de copac este acela. Aşa trebuie să ne întrebăm cu privire la orice doctrină sau experienţă: ce a produs în mine?, şi vom şti imediat dacă este de sus sau de jos.
Adauga recenzie